Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> bacterie cultuur Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 13:40:19 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Misschien kan melkboerLuc ons dan aan culturen helpen in klein dosering??

Herman je schreef al in een ander topic dat je inderdaad ook yoghurt kunt gebruiken als thermofiele cultuur??
Ik heb een yughurtcultuur gemaakt , netjes volgens gebruiksaanwijzing en in mijn bed gezet zodat hij 8 uur op temp bleef, maar vond het een rare melkachtige substantie die dradig was. Vertrouw het dus niet helemaal en wilde dan maar de yoghurt gaan gebruiken.

Heb trouwens vandaag na 4 weken rijpen mijn eerste kaas van boeren melk geproefd, wat een verschil zeg, hemels.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 16 Mei 2013 13:40:19  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 16:13:07 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ja, de webshops hebben wel Penicillium Candida, Roquefortii en Bacterium Linens en evt. de Brevibacterium Proprioni voor Emmentaler, maar dat zijn zogenaamde rijpings-culturen. Wat betreft de zuursels zijn ze in Nederland/Belgie slecht gesorteerd...
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 20:41:11 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Heren ik wil graag gaan bestellen , wil er nog iemand meebestellen??

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 21:08:33 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Sorry Gerda, had even een berichtje van je gemist....
Ik heb helemaal geen ervaring met yoghurt maken dus hierover kan ik je geen raad geven helaas. Ik zal kijken of ik info voor je kan vinden.
Ik heb momenteel zelf genoeg op voorraad gezien de kleine productie die ik de laatste tijd heb Embarassed

groet,
Herman
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 16 Mei 2013 21:29:24 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Meen dat de andere heren nog interesse hadden??

Herman, komt wel weer als je de schapenmelk in huis hebt. Very Happy

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht bacterie cultuur - Geplaatst: 17 Mei 2013 15:46:17 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Gerda,

Wat zou je willen bestellen en waar?
Bij brouwland is er dit weekend opendeur dag.
Daar hebben ze de rijpingsculturen die herman opgenoemd heeft.
Misschien dat ik met iemand kan meerijden?
Voor mij , ik ben 1 dag uit het gips, is het een beetje ver rijden.
Ik zou die culturen kunnen meebrengen van brouwland.
Ik wacht nog op een tel. van een kameraad.

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht baterie cultuur - Geplaatst: 17 Mei 2013 15:52:09 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Ik lees op de webpagina van brouwland dat die culturen goed zijn
voor tussen 300 l en 1000 l
Kan die verpakking verdeeld worden in meerdere porties.
Als dit kan kunnen we misschien verdelen.

Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Mei 2013 15:57:45 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik wil graag bij http://www.kaesereibedarf-leidinger.com/ gaan bestellen.
Meer keuze in zuursels (starters) . Mocht iemand mee willen bestellen dan hoor ik het wel. Brouwmarkt bestel ik alles eigenlijk online.

Ik heb wel interesse in de cultuur voor Penicillium Candida.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht beterie cultuur - Geplaatst: 17 Mei 2013 16:25:00 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Gerda,

Morgen gaat mijn kameraad naar brouwland in Beverlo
en hij gaat ook die Penicillium Candida meebrengen.
In de loop van volgende week zal die in mijn bezit zijn.
Mvg

Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Mei 2013 19:33:21 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

super wil je voor mij een mee bestellen?
Dan regelen wij het samen weer.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht baterie cultuur - Geplaatst: 17 Mei 2013 20:14:31 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Ik heb een extra schimmelkultuur penecillium candidum voor 250l - 300l
besteld.
Ik hoop dat hij het berichje op zijn GSM nog hoort vanavond
Groet, Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Mei 2013 21:51:57 Reageren met citaat  
gerard



Geregistreerd op: 09 Mei 2013
Berichten: 103
Woonplaats: beek en donk

hallo gerda ik ook heb een hele bestelling voor leidinger, die wil ik volgende week bestellen, heb de bestelling al klaar gezet bij leidinger culturen spuitejes want ik wil zuursel in gaan vriezen, vaatjes ed,papier voor brie in te pakken
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 17 Mei 2013 21:52:11 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Top Raf hartelijk dank!

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht bakterie cultuur - Geplaatst: 18 Mei 2013 10:59:38 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Gerda

Mijn kameraad zal de cultuur penicilium candidum voor je ook mee brengen.
Ik heb een berichtje terug gekregen;
Groet
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht bakterie cultuur - Geplaatst: 20 Mei 2013 10:37:53 Reageren met citaat  
raf



Geregistreerd op: 04 Mrt 2011
Berichten: 84


Hallo,

Kan je de 4 soorten culturen van brouwland (4 gr gedroogde korrels per cultuur) oplossen in gekookt steriele melk of water en die in ijsblokjes invriezen en zo bewaren in de diepvries
Bij de bereiding van schimmelkaas een blokje van 20 ml ontdooien en dit bij de melk doen.
Of de kaas instrijken bij een 3% pekeloplossing water met een 20 ml ijsblokje cultuur baterie en de kaas hiermee dagelijks instrijken.
Groeten
Raf
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 20 Mei 2013 10:37:53  








 
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Ingredienten -> bacterie cultuur Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 3  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.