Beginnersvraag - ik ga morgen voor de 1e keer komijnekaas maken. Voor een kaasje van ca 400 gram heb ik dan ca 3 gram kruiden nodig - is dat voor of na het weken?
Hoelang weken jullie kruiden en met hoeveel water?
Ik heb de eerste komijnekaasjes net gemaakt en heb 3 gram afgemeten. Gedroogd dus. Daarna de kruiden in een heel klein beetje kokend water gezet. Toen ben ik begonnen met het maken van mijn kaas, dus melk opwarmen enz. dan staat je komijn toch zeker 1,5 uur voor je ze bij de gerijpte wrongel doet.
Fenegriek heb ik een avond van te voren gemaakt want die heb ik even laten koken.
- Geplaatst: 3 Mei 2013 07:41:04
hoeklijn
Gast
Koken en stomen van kruiden onttrekt altijd wat smaakstoffen aan de kruiden. Gebruik daarom zo min mogelijk water en... voeg het kookwater van de kruiden toe aan de melk. De kruiden zelf meng ik pas door de wrongel na het afgieten van de wei.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!