14/5/13 Herman
Dar ben ik benieuwd naar! Ik heb het zelf 1x geprobeerd met brandnetel (gedroogde en gekocht, niet zelf geplukt) maar ik vond de kaas niet lekker: Zurig met een onplezierige geur. Ik weet niet of ik de brandnetel de schuld kan geven, maar ik heb het daarna nooit meer ervaren...
Laatst aangepast door johnshadows op 15 Mei 2013 08:03:30; in totaal 1 keer bewerkt
- Geplaatst: 15 Mei 2013 07:58:28
- Geplaatst: 15 Mei 2013 08:00:33
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Herman, bij het blancheren van de kruiden rook het naar spinazie-broccoli.
Niet echt super vind ik. Ik had het anders verwacht.
Wanneer ik fijne tuinkruiden blancheer hangt er een lekker kruidenaroma in de keuken. Geheel anders.
Maar we zullen zien, proberen.
- Geplaatst: 15 Mei 2013 11:56:09
hoeklijn
Gast
Bij de lunch op mijn werk is ook regelmatig brandnetelkaas. Ik hoop dat jouw resultaat daar op gaat lijken, want die is echt lekker....
- Geplaatst: 22 Jun 2013 09:59:07
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Herman, gisteren hebben we de brandnetel opengesneden.
Kruidig, smelt op de tong (lekker zacht van structuur).
Spinazie is helemaal niet te bekennen.
En de vijf anderen hier vinden 'm ok, dus.
- Geplaatst: 22 Jun 2013 14:23:00
hoeklijn
Gast
Goed zo! Heb je nog een foto van een aangesneden brandnetelkaasje?
- Geplaatst: 22 Jun 2013 17:04:14
Vera
Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67
Wat leuk brandnetelkaas - had je verse brandnetel? Of gedroogde? Brandnetels hebben we hier genoeg......
- Geplaatst: 23 Jun 2013 10:15:42
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
De foto
- Geplaatst: 23 Jun 2013 10:16:24
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Vera, ik heb hier gewerkt met gedroogde brandnetel.
- Geplaatst: 23 Jun 2013 10:17:33
hoeklijn
Gast
Schitterend John! Hoe zwaar maak jij je kazen? Hij lijkt behoorlijk groot namelijk...
- Geplaatst: 23 Jun 2013 10:58:59
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Deze kaas -brandnetel- weegt 1.8kg.
De edammers zijn ongeveer 2.5kg.
Vind je dat zwaar?
Met zes volwassenen hier gaat dat er zo door.
Afsplitsen hoeft niet hoor! Ik verplaats de thread zo naar "gewassen wrongel". Ja, zie het onderwerp over Baby Gouda, hoe groter de kaas, hoe stabieler de rijping. Ik heb 2 Kadova's voor 1 kilo, maar mijn Tomme-vorm kan kazen opleveren tegen de 3 kilo. Heerlijk....
- Geplaatst: 23 Jun 2013 12:40:03
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
Gerda, inderdaad wordt de kaas minder droog, smeuïger wanneer hij wat groter wordt.
Gerda, wanneer de kaas genoeg gerijpt is, leg ik 'm in de gewone frigo 'beneden'; daar is het 4°C. De rijping valt dan nagenoeg stil en de ontwikkeling van schimmels wordt sterk tegengegaan.
De aangesneden kaas bewaar ik in van die 'tupperware' dozen.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!