Normaal maakt men platte kaas als volgt:
1 liter melk + karnemelk + 1 druppel stremsel : 24 u laten staan
Nadien in een kaasdoek in de ijskast laten uitlekken.
Kan men ook zoals bij harde kazen:
1 l melk + zuursel toevoegen + 4 druppels stremsel
en na 60 minuten laten uitlekken in een kaasdoek.
Heeft men dan ook platte kaas?
Mvg
Raf
PS : Gisteren mijn eerste harde kaas gemaakt ( 800 gr )
- Geplaatst: 23 Mei 2013 20:31:42
- Geplaatst: 24 Mei 2013 07:19:54
hoeklijn
Gast
Hallo Raf,
van Fromage Blanc, Creme Fraiche en zoals de belgen zeggen platte kaas zijn zeer veel varianten. Je kan door de uitlektijd te verlengen of te verkorten zelf bepalen hoe dik je het wilt hebben.
Dus gewoon proberen, je verknoeit hooguit een liter melk !
Ik zou wel iets van zout toevoegen om het iets beter houdbaar te maken...
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!