Recept brood voor dagelijks gebruik.
(bakken wij al ruim 14 jaar)
400g 6-granen
150g 10-granen of korn of dark
15 g gedroogde gist, snuifje zout
lauw water
Alles mengen en kneden tot een homogene massa
laten rijzen gedurende 35 min
kneden tot een broodvorm
laten rijzen gedurende 30 min
bakken in een heteluchtoven gedurende 50 min op 190°C
Na het bakken weegt zo een brood tussen 800 g en 900 g
We bakken er 7 in één keer (4 worden ingevroren)
- Geplaatst: 23 Jun 2013 12:53:00
- Geplaatst: 23 Jun 2013 13:01:50
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
voor de liefhebbers
- Geplaatst: 23 Jun 2013 13:33:31
hoeklijn
Gast
Wij hebben in het verleden jaren achter elkaar brood gemaakt met een broodmachine. 's Morgens wakker worden met de geur van vers gebakken brood. Maar wat daarmee werd gemaakt is tegenwoordig niet genoeg voor 2 kinderen in de groei...
Er zitten hier in de omgeving trouwens een paar molens waar men verschillende mixen van eigen gemalen graan verkoopt. Geeft heerlijk brood. Zo af en toe maken we nog wel eens zelf brood bij speciale gelegenheden, zoals Italiaans kruidenbrood bij etentjes.
Tja, hoeveel dat is kan ik echt niet zeggen.
Ik heb het nog nooit gemeten.
Gewoon genoeg tot de massa consistent is.
Ah ja.... Ik denk dat ik weet waar het probleem zit.
Hier wordt alles volledig met de hand gedaan.
Jij zoekt een recept voor een broodmachine?
Ga trouwens het brood bakken op een ovensteen.
Ik houd jullie op de hoogte staat voor morgen in de planning als het lukt want er staat ook 20 liter melk op me te wachten, eerst een piekdienst draaien tot 10 morgen.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!