Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Bad Bentheim
Dit is hem geworden.
Mijn eerste zelfgemaakte kaasje gekruid met zeezoutmix-zout. Vandaar ook een paar gekleurde vlekjes.
Hoe kan ik hem het beste bewaren?
Is dat in water met zout? Moet dit water dan eerst gekookt zijn?
Met de wei is een ongelukje gebeurt dus die kan ik niet hergebruiken.
- Geplaatst: 14 Apr 2009 22:22:19
- Geplaatst: 15 Apr 2009 06:27:24
JoopBastiaannet
Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45
Ziet er goed uit! Hoeveel zout heb je toegevoegd?
Afgedekt in de koelkast. In de we had een mogelijkheid kunnen zijn. In gekookt water heb ik geen ervaring mee. Je kunt em het beste niet al te lang bewaren (binnen een week opeten).
- Geplaatst: 18 Nov 2009 15:10:05
doris
Geregistreerd op: 11 Nov 2009
Berichten: 8
Woonplaats: in het westen van het land
Misschien een domme vraag: kan je wei hergebruiken? Ik heb het steeds afgegoten.
_________________ je bent nooit te oud om te leren!
wei - Geplaatst: 30 Dec 2012 23:15:55
boerderij
Geregistreerd op: 24 Nov 2012
Berichten: 26
Deze vraag speelt bij mij ook. heeft iemand een goede bestemming voor de wei? Mag ook binnen de boerderij (misschien om aan de kalfjes te geven?)
Re: wei - Geplaatst: 2 Jan 2013 12:08:49
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
boerderij schreef:
Deze vraag speelt bij mij ook. heeft iemand een goede bestemming voor de wei? Mag ook binnen de boerderij (misschien om aan de kalfjes te geven?)
Ik weet dat op boerderijen die zelf kaas bereiden de wei aan de kalveren te drinken wordt gegeven.
Wanneer dat dagelijks op dezelfde tijd gebeurt staan ze al te loeien een uur op voorhand.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!