|
|
Gilde der Kaasmakers Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
|
Mijn kaaspers - Geplaatst: 6 Apr 2009 18:39:19 |
|
|
JoopBastiaannet

Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45
|
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 6 Apr 2009 18:39:19 |
|
|
|
|
- Geplaatst: 11 Apr 2009 21:51:10 |
|
|
ingdia
Geregistreerd op: 11 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Nijeveen
|
|
Lijkt me een vernuftig ding!
Eerst verhuizen, dan wat verder experimenteren en sparen voor zo'n kaaspers.
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 12 Apr 2009 08:48:29 |
|
|
Dieuwertje

Geregistreerd op: 12 Apr 2009
Berichten: 11
Woonplaats: Bad Bentheim
|
|
Ziet er handig uit.
Ik vind het gewicht ook slim bedacht. Voer je door meer water meer druk uit?
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 12 Apr 2009 08:52:52 |
|
|
JoopBastiaannet

Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45
|
|
Dieuwertje schreef: | Ziet er handig uit.
Ik vind het gewicht ook slim bedacht. Voer je door meer water meer druk uit? |
Ja, ik kan er dus ook 2 flessen aanhangen. Meer lijkt me niet zo handig. De druk op de kaasvorm is ongeveer 3 keer het gewicht dat ik eraan hang.
|
|
|
|
|
kaaspers - Geplaatst: 18 Nov 2009 13:29:55 |
|
|
doris
Geregistreerd op: 11 Nov 2009
Berichten: 8
Woonplaats: in het westen van het land
|
|
Joop,
heb jij die kaaspers gekocht (en zo ja waar) of heb je die zelf gemaakt?
|
|
_________________ je bent nooit te oud om te leren!
|
|
|
|
- Geplaatst: 26 Nov 2009 22:49:01 |
|
|
JoopBastiaannet

Geregistreerd op: 05 Apr 2009
Berichten: 45
|
|
Ik heb hem gekocht. Als je bij "Vrijmarkt" kijkt vind je wel een aantal leveranciers.
Een vriendin van mij heeft er zelf één gemaakt en die werkt net zo goed!
|
|
|
|
|
- Geplaatst: 16 Dec 2012 14:29:24 |
|
|
MelkboerLuc

Geregistreerd op: 16 Dec 2012
Berichten: 3
Woonplaats: (B) Jabbeke
|
|
ik heb hier nog een paar van die zelfgemaakte persjes staan
als je het gewicht of de druk op de kaas wil opvoeren kan je er ook een emmertje aanhangen ...
|
|
|
|
|
kaaspers - Geplaatst: 31 Dec 2012 09:24:54 |
|
|
boerderij
Geregistreerd op: 24 Nov 2012
Berichten: 26
|
|
Beste kaasliefhebbers,
Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn pers (zelfde als op foto) het beste kan gebruiken?
Ik ben van plan een kaas van ong. 1kg te maken. Hoeveel gewicht moet ik dan aan de 'hendel' van de pers hangen en hoe lang? Moet ik het gewicht naar verloop van tijd nog veranderen (zo ja, wanneer en van hoeveel naar hoeveel)?
Ik heb op dit forum al wel het e.e.a zien staan over het persen van de kaas maar het is me nog niet helemaal duidelijk geworden. Vandaar dit bericht.
Bedankt alvast!
Update: nog geen kaas gemaakt. Momenteel spullen aan het inslaan
|
|
|
|
|
Re: kaaspers - Geplaatst: 2 Jan 2013 12:13:35 |
|
|
johnshadows
Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307
|
|
boerderij schreef: | Beste kaasliefhebbers,
Kan iemand mij vertellen hoe ik mijn pers (zelfde als op foto) het beste kan gebruiken?
Ik ben van plan een kaas van ong. 1kg te maken. Hoeveel gewicht moet ik dan aan de 'hendel' van de pers hangen en hoe lang? Moet ik het gewicht naar verloop van tijd nog veranderen (zo ja, wanneer en van hoeveel naar hoeveel)?
Ik heb op dit forum al wel het e.e.a zien staan over het persen van de kaas maar het is me nog niet helemaal duidelijk geworden. Vandaar dit bericht.
Bedankt alvast!
|
Welke kaas wil je maken?
Harde kaas tot een gewicht van 5kg per kg die je wil bereiden, maar het kan zelfs nog meer. Edammer tot 10kg per kg
Halfharde kaas tot 1kg per kg
Zachte, franse kaas niet persen.
Zo doe ik het.
|
|
|
|
|
|
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
|
|
|
|
|