Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Verse (platte) kaas -> Ricotta
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht Ricotta - Geplaatst: 26 Mei 2013 20:12:11 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Een goede vraag van Vera. Wat te doen met de wei.
Wel je kan er ricotta mee bereiden.
Dit is eigenlijk de eiwitten die nog in de wei zitten er uit halen.

Recept:
8L verse wei
1L melk
65ml azijn

Wei verwarmen tot 93°C
azijn toevoegen en roeren tot wrongel blijft drijven
Giet de wrongel in een kaasdoek en laat uitlekken gedurende 2 uur
zouten
smakelijk.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 26 Mei 2013 20:12:11  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 27 Mei 2013 07:14:31 Reageren met citaat  
Vera



Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67


Dank je John, dat ga ik volgende keer als ik kaas maak proberen. Very Happy
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Verse (platte) kaas -> Ricotta Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 1 van 1  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.