Een goede vraag van Vera. Wat te doen met de wei.
Wel je kan er ricotta mee bereiden.
Dit is eigenlijk de eiwitten die nog in de wei zitten er uit halen.
Recept:
8L verse wei
1L melk
65ml azijn
Wei verwarmen tot 93°C
azijn toevoegen en roeren tot wrongel blijft drijven
Giet de wrongel in een kaasdoek en laat uitlekken gedurende 2 uur
zouten
smakelijk.
- Geplaatst: 26 Mei 2013 20:12:11
- Geplaatst: 27 Mei 2013 07:14:31
Vera
Geregistreerd op: 21 Apr 2013
Berichten: 67
Dank je John, dat ga ik volgende keer als ik kaas maak proberen.
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Wil je ook een eigen gratis forum?
- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!