Gilde der Kaasmakers
Een ontmoetingsplaats voor alle mensen die ge�nteresseerd zijn in zelf kaas maken
 



Ook een eigen gratis forum?

- Met je eigen logo
- Filmpjes mogelijk!


Klik hier om jouw forum te maken


Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Zeewierkaas Ga naar pagina Vorige  1, 2
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp 
  Bericht  - Geplaatst: 11 Jun 2013 11:07:29 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Daar zijn ze dan: de eerste twee zeewier kaasjes. Bij het weken van de kruiden kreeg ik spontaan spijt, wat een geur!! terwijl gedroogde zeesla in andere gerechten een heerlijk kruidige smaak geeft. De geur is nu weer genormaliseerd. Nu maar afwachten hou de smaak ik (voorste twee zijn zeewier, de achterste twee met provencaalse kruiden)

 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

    - Geplaatst: 11 Jun 2013 11:07:29  








 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Jun 2013 11:33:57 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ik ben benieuwd hoe ze gaan smaken!
Nog een tip: Als de kaasjes uit de pekel komen is het aan te raden om de randjes die bij het persen zijn ontstaan met een scherp mesje even weg te snijden. Dit om te voorkomen dat hier zich evt. schimmels in de randjes nestelen...
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Jun 2013 12:04:53 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Randjes wegsnijden dat probeer ik wel, maar waarschijnlijk ben ik daar nog wat te voorzichtig mee. gaat trouwens wel steeds beter
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 11 Jun 2013 13:29:08 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ik snijd de randjes direkt na het persen weg, voor het rechten van de kaas dus.

Heb helaas al gemerkt dat daar de schimmeltjes zich graag in nestelen dus snijd ik ze nu weg. Gaat met een goed scherp schilmes prima.

Je kazen zien er wederom prachtig uit.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 09:20:50 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Kijk eens hoe mooi ze er bij liggen, mijn zeewierkazen!
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 09:51:42 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Wat mooi Nils!
Wanneer ga je proeven??

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 23 Jun 2013 10:39:20 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Nu twee weken oud, lijkt me nog war jong. nog twee weken wachten.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 3 Jul 2013 10:55:33 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Daar is ie dan. ik kon echt niet langer wachten. Nu drie weken en twee dagen uit. De eerste zeeslakaas. Smaakt voortreffelijk, het zilte en kruidige van de zeesla combineert prima met jonge kaas
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 3 Jul 2013 11:29:44 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Ziet er goed uit, ik zou best eens zoiets willen proeven....
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 3 Jul 2013 13:41:04 Reageren met citaat  
nilskoster



Geregistreerd op: 26 Mei 2013
Berichten: 35
Woonplaats: Vlieland

Je bent niet de enige die het eens zou willen proberen. Ik denk dat ik iets nieuws ontdekt heb! stuur me een e-mail, als de zeesla weer wat wil groeien kan ik je wat gedroogde zeesla toesturen. Dan mag je er zelf een kaas van maken.
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 4 Jul 2013 19:59:27 Reageren met citaat  
johnshadows



Geregistreerd op: 08 Okt 2012
Berichten: 307


Ziet er mooi uit Nils!
Doe zo vooral verder. Wink
 
Profiel bekijken Stuur privébericht
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 5 Jul 2013 16:34:41 Reageren met citaat  
hoeklijn
Gast






Hoi Nils, ik heb het idee dat je de mail niet hebt ontvangen. Op 1 of andere manier is de mail 2x in mijn inbox terecht gekomen n.l.
Kan je me even laten weten of er wat is binnengekomen?
 
Terug naar boven  

  Bericht  - Geplaatst: 5 Jul 2013 17:09:43 Reageren met citaat  
gerda



Geregistreerd op: 12 Apr 2013
Berichten: 349
Woonplaats: Geeste Duitsland

Ziet er goed uit en de smaak ben ik heel benieuwd naar.

_________________
www.gerho.de
 
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Terug naar boven  

  Gilde der Kaasmakers Forumindex -> Kaas van gewassen wrongel en half harde kaas -> Zeewierkaas Tijden zijn in GMT + 1 uur  
Pagina 2 van 2  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum
Ga naar pagina Vorige  1, 2
   
  
 Nieuw onderwerp plaatsen  Reageren  



Wil je ook een eigen gratis forum?

- Direct online
- Gratis je eigen logo
- Filmpjes en video mogelijk!


Klik hier om onmiddellijk jouw eigen forum aan te maken









Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin
Vertaling door Lennart Goosens.